Kuvan on luonut Hipulle asennettu Stable Diffusion, generatiivinen tekoäly

Palvelut

Memory Labin ympäristö ja palvelut rakentuvat vaiheittain. Memory Labin kapasiteettia ja asiantuntijapalveluita tarjotaan yrityksille ja yhteisöille tutkimus- ja tuotekehitysvaiheen tekoälykokeiluihin. 

Memory Lab tulee tarjoamaan asiakkaailleen ja kumppaneilleen kapasiteettipalveluita, ohjelmistopalveluita sekä asiantuntijapalveluita. Palveluita muotoillaan yhdessä sidosryhmien kanssa kehittämishankkeissa ja Memory Campus-yhteisössä.

Jopa 20 000 kannettavan tietokoneen suorituskyky

Memory Labin teknisen ympäristön laskentateho vastaa jopa 20 000 kannettavan tietokoneen yhteenlaskettua suorituskykyä. Tällainen supertietokone tehostaa merkittävästi tekoälylaskennassa tarvittavaa rinnakkaislaskentaa. Tehokkaan laskentaympäristön lisäksi tarjolla on satoja valmiita tekoälymalleja käytettäväksi. Memory Labissa voi myös kehittää kokonaan uusia analytiikka- ja mallinnusratkaisuja. ​

Ensimmäisenä Memory Labin mahdollisuuksia pääsevät kokeilemaan yritykset ja organisaatiot, jotka osallistuvat Memory Lab digitaalisuuden kokeilu- ja innovaatiokulttuurin ajurina Etelä-Savossa -hankkeeseen vuosina 2023–2024. Hankkeen piloteissa tusina eteläsavolaista yritystä jalostaa omaa konseptiaan tekoälyn hyödyntämisestä liiketoiminnassaan.